Wat is Kleefkunst?    

 

Kleefkunst werkt met zandkleurplaten of raamstickers die kinderen zelf maken. Bij zandkleurplaten blijft gekleurd zand kleven op een voorgesneden stickervel (kijk bij Home hoe het werkt). Bij de raamstickers vullen ze de vlakken in met speciale verf, die direct droogt met behulp van een oventje.

Bij Kleefkunst zitten de kinderen aan gekleurde picknicktafeltjes met parasollen en het is qua bezigheid en hoe het eruit ziet, erg geschikt voor festivals en feestjes. Materialen waarmee wordt gewerkt hebben een bepaalde 'kleefkracht'; vandaar de naam.

Waarom is het zo leuk?

Hoe jong of oud je ook bent; je gaat met iets moois naar huis. Doordat de zandkleurplaten en ook de raamstickers met 'vlakken' werken is het eindresultaat zelfs bij de allerkleinsten heel mooi! Het is even weer iets nieuws en iets anders en kinderen reageren er heel enthousiast op.

Daarnaast ben je er ongeveer 30 minuten mee bezig. Het is dus een activiteit waar je echt even voor gaat zitten en je je creativiteit in kwijt kunt. Bijvoorbeeld op festivals zitten de kinderen even heerlijk geconcentreerd te werken; een welkome afwisseling na al het rondlopen!

Waarom bij mij?

Ik ben heel enthousiast over deze activiteiten; het is echt iets leuks! Ik zie hoe de kinderen ervan genieten en dat doet me goed. Daarnaast ben ik graag op pad om kinderen en volwassenen te ontmoeten in een positieve sfeer en omgeving. Ik woon in Friesland, maar rij ook graag het hele land door en ben niet streekgebonden. Van nature zit het begeleiden in me; werken met kinderen en volwassenen in hun vrijetijd is bij mij een terugkomend thema. Ik heb ook nog mijn onderwijsbevoegdheid waardoor ik voor de groep uit de voeten kan!

Kidsproof

Doordat ik zelf moeder ben van drie jonge kinderen weet ik wat dat kan betekenen als je feestjes wilt organiseren of op pad bent op een festival of evenement. Het is heerlijk als er even wat leuks te doen is voor de kinderen! Even rustig zitten en bijkomen is een leuke bijkomstigheid.

 China

De raamstickers en zandkleurplaten heb ik voor het eerst gezien tijdens een verblijf in China. Ik vond het zo leuk om te doen met de kinderen, dat ik steeds weer terug ging naar het park waar je het kon doen. Je zat dan aan kleine tafeltjes met fleurige krukjes. 'Dit zou het ook goed doen in Nederland' en het idee was geboren om dit tijdens festivals of feestjes aan te bieden. Ik importeer ze nu zelfstandig vanuit China.